Технічне забезпечення фестивалю "Дні польського кіно в Україні"

     "Українська кінофундація та Польський кіноінститут запрошують українських глядачів познайомитись з кращими роботами польського кінематографу, які будуть репрезентовані у мережі кінотеатрів «Кінопалац» у Києві, Харкові, Львові та Вінниці."
     У рамках Днів польського кіно в Україні відбулись офіційні прем’єри шести сучасних польських фільмів та ретроспектива фільмів Кшиштофа Зануссі з нагоди 70-річчя режисера. Відкрив фестиваль допрем’єрний показ фільму «Серце на долоні» спільного виробництва Польщі та України. Одну з головних ролей у фільмі зіграв Богдан Ступка. Серед зіркових гостей фестивалю – відомий польський режисер, сценарист, одна з ключових постатей сучасного кінематографу Кшиштоф Зануссі, Віце-президент Польського кіноінституту Мачей Карпінський, актори фільму «Стадіон безпритульних» Ерік Любош та Бартоломей Топа, продюсер стрічки «Подряпина» Даріуш Сідор.
     У рамках фестивалю були продемонстровані такі фільми: останній фільм великого польського режисера Анджея Вайди – «Татарське зілля» (світова прем’єра на Berlinale-2009 та приз Альфреда Бауера за інновації у кіномистецтві); фільм «Дрімота» – розповідь про людей у стані емоційної летаргії; краківська історія на тему люстрації, актуальної та гострої для сучасної Польщі фільм «Подряпина»; кращий фільм Польщі 2008 року – «33 сцени з життя» (нагорода за кращу режисуру на міжнародному кінофестивалі в Локарно 2008 року); сюрреалістична стрічка класика польського та британського кіно Єжи Сколімовського – «Чотири ночі з Анною»; яскрава комедія, що піднімає важливі проблеми сьогодення – «Стадіон безпритульних»; а також ретроспектива фільмів легендарного Кшиштофа Зануссі та його нова стрічка «Серце на долоні» (нагороди: Срібний Марк Аврелій на Римському МКФ Богдану Ступці за кращу чоловічу роль).

Послуги, які надала компанія "Медіа Львів":
Оренда проектора (Mitsubishi XD460, 2600 лм.) та ноутбуку протягом всього фестивалю. Відображення субтитрів на екрані кінотеатру.

Джерело: www.zik.com.ua